"Megrázó volt látni, ahogy a nagy autó ringatózott a pályán"

Nyilatkozatok a tegnapi tragédiáról.
 
 

"Megrázó volt látni, ahogy a nagy autó ringatózott a pályán"

Nyilatkozatok a tegnapi tragédiáról.
 
 
 
 
 

"Megrázó volt látni, ahogy a nagy autó ringatózott a pályán"

Nyilatkozatok a tegnapi tragédiáról.

Érdekel a Zala megyei labdarúgás? Csatlakozz Facebook-közösségünkhöz, hogy minél gyorsabban értesülj a hírekről! Klikk ide, és lájk az oldalra!

Félbeszakadt a Gyenesdiás - Böde Zala megye II-es labdarúgó mérkőzés. A találkozó közben a pályán rosszul lett a hazaiak játékosa, Bernáth Dávid, akit fél órán át próbáltak újraéleszteni, ami akkor sikerült. Ezután a 28 éves játékost a mentők a kórházba szállították. Pár órával a rosszulléte után kaptuk a hírt, miszerint a játékos a kórházban elhunyt.

A tegnapi tragédiára így emlékezik vissza a Kinizsi SK Gyenesdiás elnöke, valamint a település polgármestere.

"Dávid rosszul lett és utána már nem volt eszméleténél. Azonnal mentőt hívtunk hozzá, akik gyorsan ki is érkeztek. Kicsit később még egy mentő jött. Fél órán át próbálták újraéleszteni. Bevitték a kórházba, és az összeesés után egy órával tudtuk meg, hogy Dávid itt hagyott bennünket" – számolt be az eseményekről Mosdósi Attila, a helyi sportkör elnöke a zaol.hu-nak. "Most sem fogtuk fel még a tragédiát. Dávid a héten ünnepelte a születésnapját, a meccs után szerettük volna kicsit megünnepelni. Az egész csapat le van sújtva, és minden családtagnak, hozzátartozónak, barátnak részvétünket fejezzük ki. Azon ritka fiatalok közé tartozott, akikből kevés van a mai világban" – tette hozzá Mosdósi Attila.

Góth Imre, a település polgármestere így nyilatkozott: "Többen is szaladtak hozzá segíteni, majd megérkeztek a mentők is, akik a helyszínen sokáig küzdöttek Dávid életéért. Megrázó volt látni, ahogy a nagy autó "ringatózott" a pályán, ahogy a mentősök odabent tették a dolgukat. Aztán a keszthelyi kórházba vitték a játékosunkat, ahonnan először jó hír érkezett az állapotáról. Nem sokkal később azonban jött az újabb információ: Dávid keringése végleg összeomlott és elhunyt. Együtt sírtunk a pályán, még a bödeieket is megrázta, ami történt." - Góth Imre hozzátette még - "Dávid éppen egy hete ünnepelte 28. születésnapját, a csapat akkori győzelmét neki ajánlotta fel abból az alkalomból. Sajnos ez volt az utolsó sikere, amelyet vele együtt vívhatott ki a Kinizsi"

Ma 9:30-kor Bernáth Dávid emlékére egy gyertyával várjuk szurkolóinkat támogatóinkat és a Kinizsi Sk csapat minden tagját a gyenesdiási pályán - írja a Kinizsi SK Gyenesdiás facebookos oldala.

Főkép: a tegnapi mérkőzés, Bernáth Dávid épp küzd a labdáért.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 
  • 1jankakata2016április24.21:06ÚjVálasz

    Köszönjük a Bödei csapat minden játékosának vezetőjének és szurkoloinak a tegnapi együtt érzést és az utolsó pillanatig való kitartást!!!! Itt látszott hogy miért is vagyunk mi sportolok egy család!!!! Köszönjük a mentösők kitarto küzdelmét, ami nekünk végig nézni borzasztó volt és megrázó,de valahol bizakodtunk mert láttuk ahogy küzdöttek Dávid életéért!!!Köszönjük a hozzászólásokat!! Gombár Csaba Kinizsi SK

     

Hozzászólás

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.