Mi az a kombinált fogadás?

A kombinált fogadások a mai napig a legnépszerűbb fogadási opciónak számítanak a sportfogadók körében. Főleg azért is, mert az egy mérkőzésre történő fogadással ellentétben ez lehetőséget teremt jóval nagyobb nyeremények elérésére és az izgalom is jelentősen nagyobb, ha nem csak egy kimenetelért, hanem hat másikért szoríthatunk. Bár számtalan sport esetén elérhető a kombinált fogadás (néha gyűjtőfogadás néven is láthatjuk), a legnépszerűbbnek mégis a labdarúgásra fogadók körében számít. A kombinált fogadás egy olyan fogadás, amelyben több eseményre történő fogadást kombinálnak össze egy szelvényen. Ahhoz, hogy megnyerjük a fogadásunkat, minden kimenetel fogadását el kell találnunk.

A kombinált fogadások jóval többet fizetnek, mintha csak egyetlen mérkőzésre fogadnánk, főleg azért, mert itt vállaljuk annak a kockázatát, hogy akár 5-6 eseménynek is el kell találnunk a kimenetelét ahhoz, hogy nyerhessünk. Hiszen ha hat eseményt kombináltunk össze egy szelvényre és akár csak egyet is elhibáztunk, az egész szelvényt elbuktuk. A következőkben megmutatjuk röviden, hogyan működnek a kombinált fogadások és hogyan kell az online bukmékereknél megkötni egy kombinált fogadást.

Hogy működnek a kombinált fogadások?

A legtöbb online bukmékernél van néhány szabály, amelyet figyelembe kell vennünk, amikor kombinált fogadásokat akarunk megtenni. Fontos, hogy vannak bukmékerek között különbségek, így érdemes körbenézni, ha nagyon specifikus kombinált fogadást akarunk megtenni. Jöjjön tehát néhány fontos tudnivaló:

Szerencsejáték
  • Az esetek 99%-ában nem engedik a bukmékerek, hogy ugyanazon esemény több kimenetelét/piacát is feltegyük egy szelvényre
  • Vannak online fogadóirodák, amelyek nem engedik különféle sportok összekombinálását. Ne arra gondoljunk, hogy a foci mellé kosárlabdát is teszünk, inkább az extrább sportokra gondoljunk vagy arra, hogy mind az öt eseményünk teljesen különböző sportágat fed le.
  • Vannak olyan események, amelyek vonatkozásában a fogadóiroda meghatározza, hogy mekkora az a legkisebb kombinált szelvény, amire feltehetjük (azaz egyes eseményeknél nem engedik, hogy háromnál kevesebb esemény legyen a kombinált fogadásban)
  • A legtöbb fogadóiroda maximalizálja az egy kombinált szelvényre felrakható események számát, legtöbbször húszban. Élő fogadások esetén ennél még kevesebbet tehetünk fel kombinációban.

De hogy tökéletesen érthető legyen egy kombinált fogadás, megmutatunk most egy példát, amelyben négy mérkőzést fogunk feltenni egy szelvényre.

A fenti példán az látható, hogy az általunk tippelt négy kimenetel mindegyike bejött, tehát ez egy nyertes kombinált fogadás. A nyereményünk összegét a négy kimenetel szorzójának és a tétünknek a szorzata adja meg, azaz mondjuk 1000 forint esetén.

Ezzel szemben levezethetjük, hogy ha minden eseményt külön fogadunk meg 1000 forinttal, akkor a nyereményünk csak 8800 forint, tehát a tényleges profitunk is jelentősen elmarad a kombinált fogadásétól. Pontosan ezért ilyen népszerű napjainkban a kombinált fogadás. Ehhez viszont tegyük hozzá azt, hogy ha egyedül fogadjuk meg a négy eseményt magában, akkor egy kimenetel elszúrása esetén is könnyedén profitot termelünk, viszont a kombinált fogadásnál egyetlen eseményt elbukva az egész szelvényt temethetjük.

Ekkor kell megemlítenünk azt, hogy léteznek olyan sportfogadási stratégiák is, amikor valaki több kombinált fogadást tesz fel ugyanazokra a mérkőzésekre és megpróbálja a kockázatos kimeneteleket lefedni azzal, hogy akár 2 szelvényen fogad – a fenti példánál maradva is látható, hogy még akkor is bőven profitunk lesz, ha 1000 forintért két kombinált szelvényt teszünk fel és csak egy kimenetelt megváltoztatunk.

Illetve ilyenkor jönnek a képbe az úgynevezett összetett fogadások, amelyek a kombinált fogadások továbbfejlesztett és költségesebb változatai, és lehetővé teszik, hogy akár egy vagy több kimenetel elhibázása esetén is nyertes legyen a fogadásunk.

Hogy kell megtenni egy kombinált fogadási szelvényt?

Penzz

Miután az egyik legnépszerűbb fogadási formáról van a sportfogadás világában, így roppant egyszerűen fogunk tudni feltenni egy kombinált fogadást bármely bukmékernél. Ha úgy találjuk, hogy nehéz megtenni a kombinált fogadást, akkor nem jó bukmékert választottunk. A lépések a következők:

  1. Tegyük fel, hogy már megvan a kiválasztott bukmékerünk. Keressük fel az oldalát és látogassunk el az általunk preferált sportág fogadási felületére (leggyakrabban a labdarúgás lesz ez).
  2. Válasszuk ki az eseményeinket és kattintsunk rá arra a kimenetelre, amit meg szeretnénk fogadni. Látni fogjuk, hogy ahogy kattintgatjuk be őket, szépen meg is jelennek a képernyőn látható online szelvényünkön.
  3. Ezt addig folytassuk, amíg meg nincs az összes óhajtott mérkőzés. Ilyenkor célszerű gyorsan átfutni a listát, nehogy hibázzunk, hiszen nem lenne jó egy ilyen hiba miatt elbukni egy tekintélyes nyereményt.
  4. Az esetek többségében már alapból kombinált fogadási eseményként jelennek meg a kimenetelek, de ha mégsem, mi magunk válasszuk ki a kombinált opciót.
  5. Adjuk meg a tétünket, amivel fogadni szeretnénk az eseményekre.
  6. Kattintsunk a fogadás gombra és máris várhatjuk az eredményeket!