Mi az a bundagyanús meccs fogadás?

Biztos előfordult már velünk is, ha ismerősek vagyunk a sportfogadás világában, hogy belefutottunk egy oldalon vagy akár egy e-mailben egy olyan ajánlatba, amelyben tutibiztos tippeket akartak nekünk eladni. Valószínűleg mindannyiunk fejében megfordult, hogy miért is adna el valaki egy tuti meccset, ha közben ő maga is simán megfogadhatná nagy összeggel és nyerhetne vele, ráadásul úgy nem valószínű, hogy bárki is észrevehetné. Persze, gondolhatjuk, hogy így akar még több profitot kisajtolni egy információból, viszont a legvalószínűbb az, hogy egy ilyen ajánlat szinte mindig csalás.

Tehát azt már tisztáztuk, hogy igazából nincs nagyon értelme fizetni ezekért az információkért, hiszen ha vannak is bundázott vagy bundagyanús mérkőzések, ezeknek a tippjeit nem fogják csak úgy értékesíteni vagy még rosszabb, ingyen odaadni bárkinek egy Facebook-oldalon. Viszont vannak olyan jelek, amelyek segíthetnek nekünk abban, hogy kiszúrjunk ilyen mérkőzéseket és akár mi magunk is profitálhassunk ezekből vagy elkerülhessünk egy nagyobb veszteséget. A következőkben ezt mutatjuk meg!

A bundagyanús mérkőzések kiszúrásának módszere

Sportbet

A fura szorzók vagy nagyon gyorsan változó szorzók azok, amelyek jelezhetnek valamiféle bundagyanút. Alapesetben ugye ha egy kimenetelre nagyon nagy fogadások köttetnek, akkor ennek a kimenetelnek a szorzója csökkenni fog. Akkor merülhet fel bennünk az esélye, hogy bunda lehet a meccsen vagy szimplán csak közös megegyezés felek között, hogy olyan sokan fogadnak egy bizonyos kimenetelre, hogy az eltorzítja a szorzókat.

És ez különösen gyakori a döntetlenek esetén, főleg az olasz bajnokságokban, a Serie A-ban vagy akár a Serie B-ben, de Dél-Amerikában is. Van jó pár olyan olasz csapat például, amelyek esetén minden meccsen 2001 óta biztosan jobb a szorzója a döntetlennek, mint az adott csapat győzelmének. Érdemes ezeket a mérkőzéseket figyelni, mert ha időben reagálunk, akkor még az előtt elcsíphetjük a fogadásokat, hogy a szorzó megváltozik a beáramló hatalmas fogadások miatt.

Szintén jelzésértékű lehet élő fogadásoknál, ha egy alapvetően eldőltnek tűnő alacsonyabb ligás meccsnél 3-0-s hazai vezetésnél hirtelen elkezdenek szárnyalni a vendégek és pár perc alatt rúgnak 1-2 gólt, így pedig visszatornázzák a hazai siker szorzóját. Ezeket úgy tudjuk elkapni, hogy alacsonyabb ligás élő fogadásokba szállunk be, ráadásul azokba, ahol eldőltnek tűnik az 50-60. perc környékén a meccs.

Ha fura szorzókat látunk egy-egy mérkőzésnél és az adott meccs már több fogadóiroda ajánlatában sem érhető el, az is mindenképpen jelzésértékű a bunda gyanújára. Vannak olyan fogadóirodák, amelyek nagyon figyelnek az ilyesmire, ezeket érdemes rögtön validálni – ez főleg alacsonyabb ligákban, ismeretlenebb ligákban fordul elő. Van külön gyűjtőoldal arra is, ahol azt láthatjuk, hogy mely még fogadható meccseket kezdenek levenni a kínálatból a bukmékerek, még százalékos kimutatás is van, hogy hány fogadóiroda vette le már a meccset. Ebben a listában például mozambiki bajnokság, osztrák megyei bajnokság vagy éppen Magyar Kupa szerepel a cikk írásának a pillanatában.

A kérdés ugye az, hogy mi mit akarunk kezdeni azzal, ha kiszúrtunk egy bundagyanús mérkőzést. Ha a saját kalkulációink szerint furcsa szorzója van egy kimenetelnek és a szorzók akár egy nap alatt több alkalommal is változnak nagy mértékben, akkor érdemes nekünk is körbenézni a mérkőzés környékén.

Rengeteg oldal ajánl biztosnak ígérkező tippeket, de mi azt javasoljuk, hogy a normál fogadási taktikánk és rendszereink szerint fogadjunk és ha egy mozambiki mérkőzés gyanúsnak tűnik, akkor se tegyünk fel minden pénzt egy kimenetelre, hiszen a bundameccsek többségében már megvan az a kimenetel, ami nyerni fog. És simán lehet, hogy ez nem az, amire mi fogadni akarunk, hiszen a gyanús meccsek többségében a meccs kezdése előtt néhány perccel fog beömleni hatalmas mennyiségű pénz egy adott kimenetelre.