Mi az a cashout?

Ma már a sportfogadás világa már rég nem csak eseményekre való fogadásból áll, hiszen az online fogadások előretörésével olyan fogalmakkal is megbarátkozhattunk, mint az üdvözlő bónuszok, az ingyenes fogadások vagy éppen a cashout. Így egy sportfogadó számára, aki maximalizálni szeretné a nyereményét a fogadásaiból és hosszútávon gondolkodik, létfontosságú, hogy a lehető legtöbb egyedi ajánlatot és promóciót kihasználja. A cashout igénybevételéhez alapvetően nem kell túlságosan sokat tennünk, csak keresnünk kell egy olyan fogadóirodát, amely elérhetővé tesz ilyen lehetőséget.

Elképzelhető, hogy több olvasó számára még ismeretlen a cashout fogalma, úgyhogy röviden bemutatjuk mire ad ez lehetőséget. Teljesen ugyanúgy fogunk fogadni az általunk választott és cashoutot biztosító fogadási oldalon, mint általában, de a legnagyobb változás abban van, hogy már nem kell többé megvárnunk az esemény befejeződését ahhoz, hogy megkaphassuk a nyereményünket vagy realizálhassuk a veszteségünket. Ugyanis a fogadási oldalak ma már a cashout keretein belül felkínálják megvételre a fogadásunkat még mielőtt kialakul a végeredmény.

Megmutatjuk egy példán keresztül:

Pen
  1. Fogadtunk a Barcelona – Bayern München labdarúgó mérkőzésre mondjuk 1000 forinttal a Barcelona győzelmére, amely 1,9-es szorzót kínál.
  2. Tegyük fel, hogy a Barcelona szerez egy gólt és az első félidő után 1-0-ra vezet. Ha így maradna a végéig, akkor ugye 1900 forintot nyernénk.
  3. Ha ekkor megnézzük a fogadóiroda ajánlatát cashoutra, akkor azt láthatjuk, hogy a fogadóiroda hajlandó mondjuk most kifizetni a nyereményünket, de 1900 forint helyett mondjuk 1150 forintot fog ajánlani.
  4. Természetesen csak egy adott idősávban fog ilyet kínálni labdarúgás esetén a bukméker, de az ajánlat mindig kevesebb, mint amit ténylegesen nyerhetünk.
  5. Veszteség esetén hasonló a helyzet, hiszen ha mondjuk a Bayern München vezet a megadott példánkban 0-1-re, akkor ugye semmit sem nyernénk, ha ez lenne a végeredmény.
  6. A fogadóiroda ilyenkor kínál nekünk mondjuk 100-200 forintot a fogadásunk megvételére, ami ugye nem fedezi az összes tétünket, de segít minimalizálni a veszteségünket.

A cashout kalkuláció módszere

A legjobb fogadási oldalak ma már nem csak teljes összegű cashoutot kínálnak, de részleges cashoutra is van lehetőség. A folyamat teljesen ugyanaz, mint a teljes cashoutnál, viszont itt csak a tétünk egy részével van lehetőség elszámolni. Ugyanúgy fogadunk, mint bármikor máskor, viszont amikor a cashout mellett döntünk, akkor egy kis csúszka segítségével a kiválasztott eseménynél van módunk annak beállítására, hogy éppenséggel mennyit akarunk az eredeti tétünkből rendezni a bukmékerrel. Általában az eredeti tétünk 10%-a és 100%-a között mozognak a választható lehetőségek, ami jelentősen nagyobb mozgásteret jelent, mint mondjuk egy teljes cashout.

Képzeljük el, hogy feltettünk 1000 forintot egy olyan kombinált fogadásra, amelyben hat eseményre fogadtunk. Öt esemény kimenetelét eltaláltuk, a hatodik pedig éppen folyamatban van. Ha mondjuk bejönne ez a meccs is, akkor nyerhetnénk 10 ezer forintot. Viszont akár cashouttal is élhetünk, ami elsőre 4000 forintot ígér. Ebben az esetben megtehetjük azt, hogy 2000 forintot felmarkolunk, majd a tétünk másik felét játékban hagyjuk. Így legrosszabb esetben 2000 forintot nyertünk, legjobb esetben pedig 7000 forintunk lesz. Ez pedig abban az esetben ha nem élünk a cashouttal, akkor akár 0 forint is lehet. A részleges cashout tehát akkor igazán jó, ha nem akarjuk az egész nyereményünket elhajítani egy elég alacsony összegű cashoutért, de közben mégis biztosítani akarjuk valamennyire a nyereményünket.

A másik cashout típus az auto-cashout. Jelenleg még elég kevés oldalon érhető el ilyen, de mindenképpen érdemes figyelembe venni a bukmékerünk kiválasztásánál, főleg, hogy napról-napra egyre több bukméker kínálja ezt az opciót. A lényeg annyi, hogy előzetesen meghatározhatunk egy profitösszeget és ha a cashoutban legalább ennyit kínál a bukméker, akkor automatikusan elfogadásra kerül, tehát nekünk nem is kell nagyon figyelnünk a mérkőzések alakulását.

Legjobb sportok a cashoutra

Bár ma már a legtöbb online fogadóiroda számtalan sportra kínál cashout opciót, a következő sportok a leginkább alkalmasak:

Stadium
  • A labdarúgás: Ma már szinte minden online bukméker kínál cashout lehetőségeket labdarúgás esetén, legalább a legnagyobb ligákra és tornákra. Elképzelhető tehát, hogy egy magyar meccsre nem lesz cashout opció, de például a Serie A-ra mindig van. A labdarúgás tekintetében az a fő haszna a cashoutnak, hogy kevés a gólszám, tehát simán lehet, hogy egy sokáig vezető csapat végül csak döntetlent ér el. A cashouttal tehát nem kell többet az utolsó perces gólok drámája miatt szenvednünk.
  • A kosárlabda: A rajongók talán nem is lepődnek meg, hogy a felsorolásban ott látják a kosárlabdát is, hiszen hány és hány utolsó pillanatos „buzzert” láthattunk már például az NBA-ben. Meg aztán az, hogy egy csapat a harmadik negyedben még 15 ponttal vezet, nem jelenti azt, hogy meg is nyerik a mérkőzést.
  • Tenisz: Talán kevésbé gondoljuk, de a tenisz is nagyon jó jelölt a cashoutra. Ahogy minden egyéni sportág, úgy a tenisz esetén is komoly esély van arra, hogy valaki nagyon mélyről visszajön, hány és hány alkalommal láttuk már, hogy valaki több meccslabda hárítása után megnyeri a meccset. Plusz megtörténhet, hogy egy esélytelenebb játékos az elején még vezetni tud, szóval van pár ok, amiért teniszben is jó lehet a cashout.

De szinte minden sportág esetén van értelme cashoutot használni, hiszen pontosan az kerülhető el vele, ami sok sportfogadónak okoz fejfájást, azaz az utolsó pillanatos meglepetések, fordítások és így tovább. Arra viszont mindenképpen figyeljünk oda, hogy az általunk választott bukméker kínál-e cashout opciókat.

A legjobb magyar fogadóirodák cashoutra

Amikor sportfogadó oldalt keresünk akár régi vagy új fogadók vagyunk, akkor nagyon fontos figyelembe venni az alapvető paraméterek (mint például engedélyek megléte, kínált sportok stb.) mellett olyan speciális funkciókat is, mint mondjuk a kombinációs fogadások vagy éppen a cashout elérhetősége. De hiába érhető el egy adott oldalon a cashout, ha mondjuk az adott oldal nagyon gyenge bónuszokat kínál. Mindent egyben kell értékelni, ebben pedig nagyon sok segítséget találhatunk az interneten, bemutatók, tesztek vagy éppen értékelések formájában. A következőkben mi most megmutatunk néhány olyan fogadóirodát, amely különösen jó bónuszokat kínál cashouttal együtt úgy, hogy közben a legmegbízhatóbb és legnépszerűbb oldalak közé tartoznak.