Csarnok Kupa 2013 – balhé és izgalmas végjáték az első napon

Szombaton megkezdődtek a küzdelmek a Csarnok Kupa felnőtt kategóriájának Mihalecz István csoportjában. Eredetileg 9 csapat feszült volna egymásnak, de súlyos szabálytalanság miatt a Stúdió Rádió csapatát kizárták, és minden addigi eredményét törölték. A többi gárda viszont sportszerű és szoros csatát vívott a továbbjutásért.
 
 

Csarnok Kupa 2013 – balhé és izgalmas végjáték az első napon

Szombaton megkezdődtek a küzdelmek a Csarnok Kupa felnőtt kategóriájának Mihalecz István csoportjában. Eredetileg 9 csapat feszült volna egymásnak, de súlyos szabálytalanság miatt a Stúdió Rádió csapatát kizárták, és minden addigi eredményét törölték. A többi gárda viszont sportszerű és szoros csatát vívott a továbbjutásért.
 
 
 
 
 

Csarnok Kupa 2013 – balhé és izgalmas végjáték az első napon

Szombaton megkezdődtek a küzdelmek a Csarnok Kupa felnőtt kategóriájának Mihalecz István csoportjában. Eredetileg 9 csapat feszült volna egymásnak, de súlyos szabálytalanság miatt a Stúdió Rádió csapatát kizárták, és minden addigi eredményét törölték. A többi gárda viszont sportszerű és szoros csatát vívott a továbbjutásért.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó és a Zalaifoci híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mihalecz István csoport végeredménye (M/GY/D/V/GK/P)

1. Betti Cuki 7 5 2 0 17 17
2. Csesztreg 7 4 2 1 18 14
3. Teskánd KSE 7 4 0 1 7 12
4. Sehol SE 7 4 0 1 1 12
5. Göcsej Sportklub 7 3 3 1 9 12
6. Jó az X is 7 2 0 5 -21 6
7. Paradicsom Étterem 7 1 2 4 -11 5
8. Afrika Sun Team 7 0 1 6 -11 1
9. Studió Rádió – kizárva

A góllövőlista élmezőnye:

Bita Mátyás – 8 gól (Sehol SE)

Szabó B. – 7 gól (Göcsej)

Varga L. – 5 gól (Csesztreg)

Eredmények:

(A Studió Rádió összecsapásiról nem közlünk tudósításokat, mert az eredményeiket megsemmisítették)

Afrika Sun - Betti Cuki 0:3

Egy korai véleményes bírói ítélet hamar felborzolta a kedélyeket, így feszült hangulatban, sok szabálytalanság és kisebb kakaskodások közepette zajlott le a mérkőzés, melyen jobbára a Betti Cuki akarata érvényesült.

Sehol SE - Teskánd KSE 0:1

Hamar megszerezte a vezetést a Teskánd, ami után kontrákra rendezkedett be. Ez kis híján megbosszulta önmagát, hiszen még az utolsó másodpercekben is volt lehetősége az egyenlítésre a Sehol SE csapatának, de ajtó-ablak helyzetben kapufát lőttek, így maradt a minimális Teskándi győzelem.

Paradicsom Étterem - Dél-Zalai Takarékszövetkezet Csesztreg 1:8

A Paradicsom Étterem ötpercenként sorcserével próbált frissíteni a játékán, de ma a Csesztreg ellen ez nagyon kevésnek bizonyult, hiszen a megyei I. osztályú bajnokságban szereplő játékosokkal felálló „vendégek” gyakorlatilag akkor alakítottak ki helyzetet, amikor akartak, így a hétgólos siker cseppet sem túlzó.

Betti Cuki – Jó az X is 6:0

Magabiztos, helyenként rendkívül látványos és kreatív focit láthatott közönség, természetesen a győztes fél részéről. A Betti Cuki karmesteri szerepét ekkor (és ezután is) Bita László töltötte be, aki remek egyéni megoldásokkal szórakoztatta a publikumot.

Dél-Zalai Takarékszövetkezet Csesztreg – Afrika Sun 3:1

A fiatal „afrikaiak” utolsó passzai rendre rosszul sikerültek, és a védelmük sem állt mindig a helyzet magaslatán, így a 3:1-es csesztregi siker még rájuk nézve hízelgő.

Teskánd KSE – Paradicsom Étterem 2:4

Gyors gólváltást követően büntetőt értékesített a Paradicsom, majd ellépett 3:1-re. A hajrában közelebb férkőzött a Teskánd, de hiába próbáltak meg mindent az egyenlítésért, az ellenfél szerzett újabb találatot egy szépen végigvitt kontratámadás végén.

Sehol SE – Göcsej SK 4:3

Fordulatos mérkőzésen győzött a Sehol SE. Ők kerültek ugyan hátrányba, de a göcsejiek védelmi megingásait kegyetlenül kihasználták, és 4:1-re elhúztak. Maradt azonban még izgalom, hiszen két és fél perccel a vége előtt már 4:3-at mutatott az eredményjelző, ám jól ölte az időt a Sehol SE, így az egyenlítő gól nem született meg.

Jó az X is – Dél-Zalai Takarékszövetkezet Csesztreg 0:5

Ezen a találkozón nem hogy az X-nek, de egy épkézláb helyzetnek is örültek volna a „hazaiak”, hiszen a Csesztreg esélyt sem adott ellenfelének, és magabiztos győzelmet aratott.

Afrika Sun – Teskánd KSE 2:3

Gyorsan 2:1-es előnyre tett szert a Teskánd, és ezt követően is futószalagon alakította ki a nagyobbnál nagyobb ziccereket, de növelni nem tudták a különbséget. Ahogy az lenni szokott ilyenkor, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, és egyenlített az Afrika Sun. A három pont mégis a Teskándé lett, miután a hajrában megszerezték a győztes gólt.

Dél-Zalai Takarékszövetkezet Csesztreg – Betti Cuki 1:1

Két addig hibátlan csapat találkozott egymással, és ennek megfelelően szoros meccset játszottak, melynek nagy részében a Csesztreg vezetett, de a hajrában a Betti Cuki nyomása góllá érett.

Göcsej SK – Paradicsom Étterem 2:2

Hajtós mérkőzésen igazságos döntetlen született. Az első 10 percben átrohantak a pályán a csapatok, sorra alakítottak ki ziccereket, hol egyik, hol másik oldalon, de ezek rendre kimaradtak. A Paradicsom Étterem egyenlítése után, az utolsó percben mindkét gárda megszerezhette volna a győzelmet, de a vége pontosztozkodás lett.

A programot a pörgős mérkőzések mellett pomponlány-bemutató, és tombolasorsolás is színesítette, melynek keretén belül értékes ajándékokat osztottak ki a nézők és a játékosok között.

Teskánd – Jó az X is 5:0

A lakhegyieknek csak momentumai voltak, viszont a Teskánd akkor került helyzetbe, amikor akart. A három pont sorsa egy percig sem volt kétséges, csupán az arányt illetően merülhetett fel kérdés.

Paradicsom Étterem – Sehol SE 2:3

Egy végletekig kiegyenlített meccsen csak a dudaszó előtt két másodperccel tudta kiharcolni a győzelmet a Sehol!

Betti Cuki – Teskánd KSE 2:1

Továbbra is veretlen maradt a Betti Cuki, miután a Teskánd erejéből csak egy utolsó másodpercben szerzett szépítő találatra futotta. Mindkét gárdának meg voltak a lehetőségei, de a kapusok ezúttal mindent fogtak.

Afrika Sun – Göcsej SK 1:4

A Göcsej rendkívül könnyedén győzte le az Afrika Sun csapatát. Helyzetei számát tekintve a négy rúgott gól könnyen lehetett volna a duplája is.

Teskánd KSE – Dél-Zalai Takarékszövetkezet Csesztreg 3:2

A veretlen Csesztreg parázs meccsen kikapott a Teskándtól. Egy jogtalannak vélt büntető miatt indulatok alakultak ki az ellenfelek között, és félő volt, hogy a közvetlenül ezt megelőző találkozón tapasztalt Stúdió Rádió-féle balhé tör ki, de sikerült lenyugtatni a kedélyeket. Az egész tornára jellemző volt, hogy a bírók a támadások kereszttüzébe kerülnek, de komolyabb incidens szerencsére csak egy alkalommal történt. A végén lehozta a kapusát is a Csesztreg kétgólos hátránya miatt, de már csak az eredmény kozmetikázását érték el vele.

Sehol SE – Afrika Sun 4:1

Az egyoldalú találkozó végé a Sehol SE örülhetett ugyan, de a meccs legszebb jelenetét mégis az Afrika Sun egyik játékosa mutatta be. A harmadik gól utáni középkezdésből akkora gól született félpályáról a bal felsőbe, hogy azt mi „a torna gólja” címre ezennel fel is terjesztjük.

Göcsej SK – Jó az X is 4:1

Könnyű dolga volt a Göcsejnek, látszólag nagyon elfáradtak a fiatal lakhegyi játékosok, de az is lehet, hogy csak a motivációjukat vesztették el, miután már nem volt esélyük a továbbjutásra.

Afrika Sun – Paradicsom Étterem 3:3

A továbbjutás terhe nélkül játszhatott az Afrika Sun, és a felszabadult játéknak az első pontjuk megszerzése lett az eredménye. Akár még győzhettek is volna, de az utolsó másodpercben leadott lövést a Paradicsom kapusa bravúrral hárította.

Jó az X is – Sehol SE 2:6

A továbbjutásért küzdő Sehol SE a pont nélkül álló Jó az X is ellen kétszámjegyű találatot is elérhetett volna, ám két fáradt csapat összecsapását láthattuk, ahol nem a szép játék dominált.

Betti Cuki – Göcsej SK 2:2

A legjobb meccs a játéknapon! Hajtós csapatok, színvonalas megoldások, szépségdíjas találatok és néhány kiváló egyéni teljesítmény. A Göcsej hálóőre ihletett formában védett, és a Betti Cuki játékosa, a már említett Bita László igazi vezére volt a csapatának.

Paradicsom Étterem – Jó az X is 0:2

Komolyabb tétje nem volt az összecsapásnak, hiszen mindkét gárda lemondhatott már a továbbjutásról, inkább amolyan alsóházi rangadóról beszélhettünk a jobb pozíciókért. A győztes félen a felszabadultság, míg a „paradicsomosokon” a hitehagyottság látszott.

Göcsej SK- Dél-Zalai Takarékszövetkezet Csesztreg 2:2

A továbbjutás szempontjából hatalmas jelentőséggel bírt ez a találkozó, éppen ezért rendkívül feszült hangulatú meccset játszottak a csapatok sok szabálytalansággal és kakaskodással. Külső szemlélőként igazságosnak tűnt a döntetlen, de a játékosok ezt nem így gondolták, hiszen még percekkel a lefújás után is reklamáltak a játékvezetőknél.

Sehol SE – Betti Cuki 0:4

A vártnál könnyedebb sikert aratott a Betti Cuki, szemmel láthatóan az utolsó néhány mérkőzésére elfáradt a Sehol SE, de még így is ki tudta harcolni a továbbjutást.

Jó az X is – Afrika Sun 4:2

Két győzelemmel zárta a tornát a Jó az X is csapata, így a különversenyt megnyerte a másik két szerényebb képességű gárdával szemben, és a hatodik helyen zárt.

Teskánd KSE – Göcsej SK

A legjobb négybe kerülés terhe nyomta mindkét csapat vállát, és ez annak ellenére sem sikerült a Göcsejnek, hogy legyőzte közvetlen riválisát, így egymás elleni eredményük és gólkülönbségük is a Göcsej javára döntött volna. Csakhogy nem az számított, hanem a több győzelem, ami a másik két 12 pontos gárdának kedvezett. Sajnáljuk, hogy nem láthatjuk őket a helyosztókon, főleg a hálóőrük bravúrjai fognak hiányozni.

Betti Cuki – Paradicsom Étterem 5:2

Tét nélküli összecsapáson a papírforma érvényesült.

Dél-Zalai Takarékszövetkezet Csesztreg – Sehol SE 5:1

Elsősorban a Csesztreg számára volt fontos a találkozó, hiszen a Sehol SE vereség esetén is továbblépett volna, míg előbbi számára minimum egy döntetlenre volt szükség az üdvösséghez. Végül izgalommentesen került be a legjobb négybe, mindjárt másodikként a Csesztreg, és folytathatja a küzdelmeket vasárnap a helyosztókon.

A Madár Gábor csoport meccsei vasárnap 8:00-kor, a helyosztók 16:30-tól kezdődnek, melyre továbbra is szeretettel várják az érdeklődőket a szervezők!

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó és a Zalaifoci híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.